Månadsarkiv för augusti, 2010

Aug 28

Cross-processing: ett andra försök

Jag gav mig på ytterligare en bild i hopp om att finslipa detta, för mig, nya fenomen: cross-processing. En spännande teknik som jag lagt på nästan samtliga av mina bilder från flygreportaget – projektet vi ska redovisa på Berghs i övermorgon. Jag har inte riktigt gått fullt ut på alla bilder men mer om det senare när de dyker upp här på bloggen.

Det är fantastiskt roligt att se hur ens kunskaper i Photoshop har vuxit det senaste halvåret. Nu börjar mina bilder bli alltmer utskriftsvänliga men framförallt går arbetet mycket fortare och innehåller en högre kvalitet. Definitivt rätt riktning! På önskelistan står faktiskt en skrivare för att kunna kontrollera sina bilder direkt på arbetsplatsen (hemma) istället för att åka till skolan och skriva ut eller skicka in dem till Crimson. Ärligt talat tror jag inte att jag kommer införskaffa en skrivare den närmsta framtiden, först måste jag starta företaget.

Andra bloggar om: , ,

Aug 27

Cross-processing: ett första försök

Jag har länge velat lära mig cross-processing, en teknik som har sina rötter i den analoga framkallningen i mörkrummet. Du som ännu inte vet vad jag menar har med störst sannolikhet inte kommit ifrån att se bilder redigerade med denna teknik. Modebilder använder sig ofta utav cross-processing som präglar våra reklamskyltar och modeblaskor. Jag har också upptäckt att många fotobloggare använder sig utav denna metod, något som antagligen börjar bli en trend. Kan en redigeringsteknik vara mode? Är det inne med cross-processing under 2000-talet? Jag har mina misstankar.

Min fotoblogg är absolut inte död även om jag inte har publicerat något nytt på en dryg månad eller två. Låt oss säga att jag haft sommaruppehåll. När vädergudarna inte förbannat oss har jag främst befunnit mig i vattnet och på stranden, gärna en med volleybollplan. Utöver mina soliga eskapader har jag jobbat en hel del, främst med foto, och även finputsat egna arbeten som ska upp på bloggen, men mer om det senare.

I ett försök att inte vara en outsider har jag provat cross-processing på min allra första bild. Skapelsen ser Du ovan och ärligt talat vill jag medge att jag är rätt nöjd med den. Jag ska definitivt försöka ge mig in i den här moderna världen och finputsa mina penslar i hopp om att åstadkomma något bättre, och därefter bättre igen.

Andra bloggar om: , ,

Aug 25

Återbesök av modell

Äntligen är sommaruppehållet över! Nu är det dags för nya tag och en fräsch start på höstterminen som ska bli minst lika spännande som vårens. Skolåret på Berghs har redan fått sig en ny start och inte nog med det, numera finns det en kortare intervju med mig på Berghs hemsida där jag svarar på lite frågor om mig själv, foto och skolan. Nya elever rekryteras till höstterminen och vi så kallade treor ska redovisa vår sommaruppgift och även ha utställning i stan. Ett händelserikt halvår minst sagt.

För att skramla ihop några bilder lite fort kan jag bjuda på de från Maines spelning i stan. Den här gången hela fyra stycken i ett och samma inlägg, som kompensation för ett längre avbrott! Väl på plats var det extra spännande att se deras skivor i försäljning, där jag fotograferat bilderna på omslaget, baksidan och bookletten.

Några veckor tidigare plåtade jag en tjejStockholm Stylisterna med annorlunda önskemål. Riktigt roligt att få prova på att fota något annat än samma gamla hederliga modell-för-en-dag-upplevelse som jag kör dag in och dag ut när jag väl är där. Inte nog med att jag får en tankeställare vad gäller pose, ljus och motiv – jag får även lära mig något under resan. Kanske har jag blivit för bekväm i mina rutiner på jobbet. Det blir ju bra men inte alls lika kreativt när jag fastnar i ett mönster. Jag ska sakta men säkert utveckla mina tekniker samtidigt som jag kan leverera en god slutprodukt till kunden, en metod som alla vinner på.

Andra bloggar om: , , ,