Okt 11

En materialists bekännelser

Nu börjar materialisten inom mig vakna till liv. Jag försöker ständigt leva i nuet och klara mig på det jag har, vilket jag i de allra flesta lägen gör, men när det hämmar mitt arbete känns det som att jag behöver utvidga min prylsamling. Upplevelser framför föremål, en livsstil jag tillägnat sedan några år tillbaka. Nu visar det sig däremot att jag behöver fylla ut min arsenal med ännu mer dyr elektronik. Är det ett ha-begär eller verkligen något väsentligt för att gynna arbetet?

Inköpslista:

  1. ColorVision Spyder 3 Pro (skärmkalibrator)
  2. Western Digital Caviar Green 1,5TB (hårddisk)

Skärmkalibratorn behöver jag för att få så korrekta fotoutskrifter och publiceringar på internet som möjligt. Det händer alltför ofta när jag går hem till andra och ser mina egna bilder på deras skärmar att jag häpet slänger ur mig ”oj, den bilden ska ju inte se ut sådär”. Hårddisken är främst tänkt för att lagra nytt material på eftersom min nuvarande börjar fyllas ut. Det är inte lika harmlöst längre när mina foton börjar överstiga 350 MB styck. Då får min gamla hårddisk agera backup.

Fotot nedan är taget i somras när jag tillsammans med min vän Viktor var ute och plåtade på en skidbacke. Vi hittade en sorts ramp som ingav en intressant vinkel nerifrån. Du kan ju själva bedöma, och gärna dela med Dig, hur Du upplever bilden.

bruket01

Foto: Jag | Plats: Bruket

Andra bloggar om: , , , ,

3 Svar till “En materialists bekännelser”


Lämna en kommentar