Okt 14

Höstens färger

Hösten sägs vara den bästa årstiden att fotografera. Ja, den svenska hösten kan vara otroligt vacker om man letar efter det fina i den men de senaste dagarna har allt bara varit grått och kallt. Det finns en del utomhusmotiv jag vill fota men tills dess väntar jag på det perfekta vädret. Lite solsken och lätta moln på himlen skulle inte skada, eller en vacker skymning som återspeglar de fuktiga trädens färgglada löv. Lövens gula, orangea och röda färger håller heller inte hela årstiden så jag känner en svag oro över att jag inte kommer hinna ta mina efterlängtade bilder i tid och slösa bort ännu en höst.

Mina senaste bilder jag publicerat på bloggen har varit svartvita. Vad kan jag säga, jag älskar helt enkelt svartvita motiv och tycker det är riktigt roligt att arbeta med. Som kontrast till mina senaste inlägg tänkte jag bjuda på en bild som sprudlar med färg, två färger rättare sagt. Jag försökte efterlikna min inspirationskälla Angelina och hennes fantastiska porträttbilder som hon redigerat ytterst kreativt. Som vanligt törstar jag efter nya erfarenheter och tekniker inom Photoshops gigantiska värld och den här gången fick jag stöd i färgkreation. Ett experiment som jag ändå blev nöjd med.

Bruket-september-2009-452

Foto: Jag | Plats: Bruket

Andra bloggar om: , , , ,

4 Svar till “Höstens färger”


 • Jag håller tummarna för att de blir några snygga bilder på den här härliga årstiden!

 • Mycket bra foto. Den bästa på en månad skulle jag vilja säga (och nu när jag kontrollerade såg jag att min senaste favorit mycket riktigt var tagen den 15:e september).

  Förslagsvis tar du ett lättare stativ i besittning och ger dig in i förmiddagsstaden. Jag tycker det främsta skälet till att det blir många fina bilder på hösten är det tacksamma ljuset, snarare än färgerna. På vår och sommar är det, om än långa så ändå, tidiga mornar eller sena kvällar som gäller. På hösten går det att fota, utan att det blir alltför tråkigt, i stort sett hela dagen. Så ta med dig kitet, börja på Västerbron och promenera sedan mot City via Norr Mälarstrand och punkthusen mot vattnet eller fånga Söderandan via Långholmen, Söder Mälarstrand, Skinnarviksberget, Maria kyrka och avsluta på din favorit: Mosebackes höjder.
  Det är två heldagsexkursioner bara det!

  Lycka till ;)
  /AL

 • Men Konke då :) Du är riktigt duktig på att fota, jag är mäkta imponerad :) Fotograf-hunken ;)

  Kram

 • Läcker grind! Jag blev också sugen på att testa den här bildbehandlingen, så nu har jag gjort det. Med varierat resultat ;) Visst är det kul att lära sig nya grejer i PS? Just nu finner jag nästan mer glädje i PS än i att fota. Känner mig totalt oinspirerad av det gråa höstrusket. Ja du, min ”slitna look” på bilderna får jag genom att lägga till olika texturer på bilderna. Har hittat en hel del på Flickr. Sök på texture + free. Sen lägger jag på en textur på bilden och exprimenterar med blandningsläget och opaciteten. Lägger även på en lagermask ibland och ”suddar” bort effekten om det blir för mkt på tex ett öga.

Lämna en kommentar