Feb 15

Fotojobb och fotostudier

Invictus

Webhallen-Modern-Warfare-2-event-2010_0138

Webhallen-Modern-Warfare-2-event-2010_0154

Senaste plåtningen höll till på Webhallen, den här gången en Modern Warfare 2 turnering. För tillfället sitter jag, dricker te och lyssnar till Kent samtidigt som jag redigerar bilderna som snart ska upp. En tankeväckare jag fick under lektionstid förra veckan var när vi fick frågan om det här verkligen var det vi ville göra resten av vårt liv. En del av mina kurskamrater svarade ja utan tvekan, andra ser utbildning som ett hjälpmedel för att utvecklas där de fastnat. Jag tror och hoppas verkligen det här är något jag vill fortsätta med ett bra tag framöver. Nu återstår bara att jag hittar min nisch och bildspråk så jag kan fokusera på mer specifika jobb.

Tidigare har jag inte jobbat särskilt mycket med bländaren när jag fotat med separat blixt utan försökte ställa in allt direkt i blixten. Under eventet experimenterade jag lite med bländaren och upptäckte att ordet kontroll fått en ny innebörd. Bländaren avgör hur mycket ljus från blixten som ska tas upp och hur mycket av det naturligt befintliga ljuset som ska filtreras, i stora drag. En väldigt nyttig upptäckt.

Tills på onsdag har vi fått i läxa att ta ett självporträtt som beskriver oss. En riktig utmaning för mig som är raka motsatsen till fotogenisk. Jag kan bara inte ta självporträtt men den här gången ska jag lyckas. Nu kanske jag får användning av min fjärrutlösare som jag köpte någon månad sedan. Den har legat i sin obrutna förpackning pinsamt länge utan användning. Dags att ta saken i egna händer och få det gjort. Har Du tur kanske jag lägger ut bilden på bloggen. Den som lever får se!

Andra bloggar om: , ,

4 Svar till “Fotojobb och fotostudier”


  • jaaa lägg ut bilden sen! jag älskade porträttet på din far så jag tror absolut att ett självporträtt har hög potential från ditt håll! KRAM

  • va ett bra event, och du tog mycket bra bilder konke. I am proud!

  • Klart att du ska lägga ut självporträttet här!

  • Sv: Jo jag håller med dig om att trappan stör. Men det var en ögonblicksbild. Jag höll på att testa en SB900(gissa om jag vill ha en sån!) och plötsligt kom sonen gåendes sådär så jag bad honom stanna till. Och klick. :) Ett kort tag funderade jag på att red. bort trappan men jag tycker inte att bilden är värd det jobbet :)

    Intressant att få ta del av resonemanget kring bilder.

Lämna en kommentar