Dec 07

Mer Tekken

I lördags hölls den svenska finalen av TV-spelet Tekken 6Webhallen. Självfallet var jag på plats och fotograferade hela eventet och jag vill nog medge att min teknik har utvecklats när det kommer till eventfotografering eller vad man ska kalla det. Dokumentärfotografi? Ja, jag vet inte, det är inte min grej att hålla koll på vilken genre det är. Att plåta just i en mörkare miljö kräver ofta blixt, därför vill jag inte ens föreställa mig hur det vore utan min Nikon SB-800. Den levererar precis det jag behöver och gör ett otroligt jobb. Något som jag upptäckt att jag bör finputsa på är förmågan att få blixten att smälta in med det omgivande ljuset. När ett motiv blir belyst av min blixt blir det ett mycket kallare ljus än det omgivande och det ser hemskt onaturligt ut. Jag söker fortfarande en metod för att motverka detta fenomen.

Att fota en händelse som man bara har en chans till är riktigt spännande, det eggar igång en och man är ständigt alert för att inte missa just precis det där ögonblicket. Det kräver träning men jag tror jag börjar bli bättre på att förutspå när något spännande ska hända. Det är så utmanande och roligt!

Webhallen-Tekken-6-event-2-2009_0278

Webhallen-Tekken-6-event-2-2009_0326

Event: Tekken 6 – King of Iron Fist Tournament Sweden | Plats: Webhallen

Andra bloggar om: , , , ,

1 Svar till “Mer Tekken”


  • Sv: Haha men tack.. det visste ju inte ens jag om. Borde kika i kalendern oftare. :)

    Hajjar vad du menar.. jag är bra på att kommentera de bloggar jag läser om oj så dålig jag är på att svara på kommentarer jag får i bloggen.. haha liiiite dåligt samvete faktiskt. :)

    Men nu fick du ett svar iaf och tack för infon om dig. Kul att det inte är BARA tjejer som läser min blogg. :)

Lämna en kommentar