Nov 19

Under press

Igår, även tidigt imorse, befann jag mig på Webhallen med kamera i hand. Tillställningen var en sorts vernissage med inriktning på konst som återspeglar spelet Assassin’s Creed 2. Jag blev positivt överraskad över alla fina bidrag som skickades in och tillsammans utgjorde en fantastisk konstutställning.

Att förmedla konst en gång till via ett objektiv är svårare än jag trodde. En målning som hänger på en vit vägg med riktade spotlights ska upplevas på plats i sitt originella ursprung och inte via ett mediokert fotografi. När jag fick i uppgift att plåta all konst var min första oro, med all rätt, att behålla känslan, proportionerna och färgerna så korrekt som möjligt. Omöjligt.

Det var en rolig upplevelse som vanligt att få ta del av ännu ett event på Webhallen men idag kändes något i kroppen, obehag. Jag kom hem rätt sent, runt tretiden på morgonen och somnade inte förrän fyra, vaknade åtta och satte igång med redigering till fem på eftermiddagen. Du som inte är bortskämd med en grafräknare kan säkerligen göra lite simpel huvudräkning och upptäcka att jag fått för lite sömn. Av den anledningen är jag för tillfället fruktansvärt seg och trög i tankebanorna. Förhoppningsvis förstår Du vad den här fotografen svamlar om, men åter till poängen. Vad jag vill få ut av det här är att som fotograf är tiderna inte alltid till ens fördel och vi får ofta vara flexibla och anpassa oss till detta stressiga yrke. Nu har jag bara provat på en ytterst liten del av den professionella sidan inom branschen, men jag vet att om jag ska lyckas i framtiden utan att bränna ut mig måste jag se till att hantera stressen och ett tidspressat schemat mer effektivt. Hur det ska gå till vet jag inte än, det låter jag tiden avgöra.

Idag gör jag ett litet undantag i min fotoblogg och visar ett konstverk utfört av min käre vän Niklas. Den här skickligt målade bilden var ett av bidragen och fick god uppskattning som den verkligen förtjänar. Vill Du se mer foton och konst från utställningen vänligen besök den officiella sidan.

ezioavniklas

Skapad av: Niklas

Andra bloggar om: , , ,

0 Svar till “Under press”


  • Inga kommentarer

Lämna en kommentar