Nov 17

Äntligen en kalibrerad skärm

Nu är min skärm, Samsung Syncmaster 226BW, kalibrerad med ColorVision Spyder 3 Pro. Äntligen kan jag sitta och redigera bilder utan större oro att resultatet kommer se absolut tokigt ut när jag skriver ut eller publicerar det på internet. Visst skulle det underlätta om alla skärmar i hela världen var likadant kalibrerade och visade precis samma resultat, men nu är fallet inte så och jag får helt enkelt finna mig i situationen att alla inte ser precis bilden som den är tänkt. Ett steg närmare rätt riktning om inget annat. Vad som återstår nu är att lära mig hur olika färgprofiler fungerar. Jag gick nämligen på ett Adobe-seminarie häromdagen och fick lära mig mycket nyttigt men en sak som fortfarande förvirrar mig är just dessa profiler. Jag antecknade vilken färgprofil jag bör välja i Photoshop CS4 men det återstår många frågetecken ändå. Förhoppningsvis lär jag mig det med tiden om jag känner mig själv rätt.

Nu ska jag ta och beställa lite nya bilder från Crimson.se till min portfolio. Min syster Sandra som studerar arkitektur har en hel sjö med olika portfolioväskor och jag tog en snabb titt på de olika modellerna och hittade en fin i imitationsläder för A3 som inte var alltför dyr, haken är att den köptes av mina föräldrar i Polen och därmed får jag vänta tills deras nästa visit. Men jag vill ändå ligga steget före och tänker ha färdiga bilder till dess att jag får portfolioväskan i hand, nu när jag har kalibrerat min skärm så fint. Här ska skrivas ut!

Tyvärr har jag inget nytt material att presentera men kan som tröst visa en äldre bild tagen från Danderyd sjukhus. Den fina perioden av vårt annars trista höstväder.

Danderyd-sjukhus-oktober-2009-133

Foto: Jag | Plats: Danderyd

Andra bloggar om: , , , , , ,

8 Svar till “Äntligen en kalibrerad skärm”


 • Nae, det är hemma hos makeupartisten i Uppsala. :)

 • Jättefin bild! Vilka härliga färger på träden! :)

 • Tack, det är min tolkning av hösten, alla färger :)

 • riktigt fin bild!! Jag älskar såna här utsiktsbilder och tycker du har fångat den riktigt snyggt.

  Akta dig lite med att leka för mkt med färgerna. Cyanen har blivit lite för stark på många platser i bilden (se exempel stugans knutar i nedre vänster kant av fotot). Dra du ner lite på cyanen skulle jag vara redo att köpa fotografiet och hänga upp på väggen ;)
  Perfektionisten i mig säger också åt mig att säga att horisontlinjen inte är helt rak ;)

 • Haha, vågar du verkligen stå vid ditt ord och hänga upp bilden på väggen om jag fixar till den ;) ?

  Tack för kritiken, det är saker jag inte alls lade märke till förrän du påpekade dem :)

 • Min plan är visserligen italien-tema på rummet om jag orkar tapetsera om först. men när jag flyttar ut igen kommer jag nog ha sthlm-tema i köket tror jag ;) bara för att sthlm är så fiiint :) då kan du få stå för allt fotande!! Lovar! Du börjar ju bli grymmare och grymmare =)

 • ah, btw, märkte också att jag typ är den enda som försöker komma med något konstruktivt ;) Kanske ska dubbelkolla med dig så det är det du vill? Kan fjäska annars ;)

 • Sofia, det är precis vad jag vill, det är det jag efterfrågar! Du kommer med konstruktiv kritik som jag kan ta till mig och på så sätt få en annan infallsvinkel på bilden och lära utifrån det :)

Lämna en kommentar