Jul 28

Att blogga eller inte blogga

För dig som är trogen besökare, flitig läsare eller bara kikar förbi kan jag utan att överdriva säga att jag tagit en lång paus från bloggen. Det är dessutom inte bara bloggen som lidit, fotografin har tyvärr också fått ta en smäll. Fotoinspirationen försvann nästan helt och hållet ett tag. Jag vet inte hur jag ska beskriva det men den som har en kreativ själ har troligtvis varit med om något liknande någon gång. Inga idéer, ingen kreativitet och överhuvudtaget ingen lust fanns att tillgå. Jag tror absolut inte jag är ensam om att tappa all inspiration, det händer nog oftare än man kan tro. Lyckligtvis börjar jag sakta men säkert få tillbaka lite av fotobegäret och att klämma på avtryckaren och bara plåta. Jag fotar fortfarande helst människor men det har det inte blivit av så mycket sist.

Däremot var jag i Polen förra veckan och hade med mig hela min fotoarsenal och kände en dag för att ta några landskapsbilder. Jag har inte alltför stark erfarenhet av att fota landskap eller natur men kände ändå lust att gå ut i det vilda och bara ta bilder. Bilder på allt möjligt som skulle kunna vara ett snyggt motiv. Sedan mina fotostudier minns jag att himlen är en viktig del vad beträffar landskapsbilder och att invänta den rätta väderleken är a och o. Det är ju så sant som det är sagt. En vacker blå himmel med lätta moln gör sig mycket bättre än ett trist grått täcke. Den som kan motbevisa mig får gärna länka en bild! Därför inväntade jag rätt läge, tog en biltur till en by jag spanat in tidigare och gick ut för att ta bilder. Det blev en del vandring mellan fält i den lilla byn men det var det värt. För att inte vara naturfotograf så är jag väldigt nöjd med min prestation.

När jag går igenom gamla foton jag tagit så upptäcker jag att det finns fortfarande en del jag inte publicerat här på bloggen. Nu när suget att fota återkommer lär bloggandet komma igång parallellt. Jag vill inte ge tomma löften om att jag kommer skriva ett nytt inlägg varje eller varannan dag. Istället lägger jag helt enkelt upp något lite då och då när jag har material men framförallt lust. Att blogga ska inte vara påtvingat, det ska vara lustfyllt.

Andra bloggar om: , ,

0 Svar till “Att blogga eller inte blogga”


  • Inga kommentarer

Lämna en kommentar