Sep 22

Beslutsångest

Jag har lite svårt att bestämma mig. Vanligtvis vet jag när jag vill ha en bild i svartvitt eller i färg. Det kanske inte alltid är lika självklart men efter lite snabb laborering i Photoshop brukar jag kunna bestämma mig och stå fast vid min åsikt. Den här gången redigerade jag samma bild två gånger, två versioner. En i svartvitt och en i färg. Båda bilderna är färdigredigerade och jag kan fortfarande inte avgöra vilken jag själv tycker bäst om. Den svartvita versionen må vara lite mer dramatisk men den färgrika är lite lättare att vila blicken på. Jag upplever att den har behagliga toner. Nästa fråga jag måste ställa mig är vad jag vill säga med bilden, då har redigeringen en viktig roll att spela. Uppriktigt sagt har jag inget ändamål med bilden mer än att den ska vara fin att titta på, och då är jag tillbaka på ruta ett – vilken är finast att titta på?

Andra bloggar om: , ,

6 Svar till “Beslutsångest”


  • Båda är fina men jag gillar den svartvita just för att den, som du säger, blir mer dramatisk. Det känns som att den bilden skulle kunna vara tagen för längesen, det är liksom nån slags stämning över den. Men det kanske är det gamla vanliga svart-vita-foton-känslan som ligger i?

  • Färg! Älskar den bleka retro.

  • Då jämnade det ut sig. Roligt att se hur olika smak alla har!

  • Jag älskar svartvitt men denna bild gör sig i mina ögon bättre i färg, den känns gammelsvensk på något sätt om du förstår vad jag menar. Något jag skulle kunna hitta i mormors gamla fotoalbum (ta det som en komplimang hennes album är fina!) :)

  • Jag är med på vad du menar och än igen är det kul att höra ännu en annan åsikt. För övrigt är bilden tagen i Polen! ;)

Lämna en kommentar