Jan 26

Mitt sätt att fota Venedig

Venedig-januari-2010_0043

Att fotografera utomlands kan vara extra intressant eftersom man ser allting med nya och fräscha ögon. En turistort i Stockholm som exempelvis Gamla Stan kan vara en intressant plats för utlänningar och visst är det en vacker stadsdel, men hur ofta beger sig egentligen svenskar dit för att fotografera? Jag har gått där så många gånger att jag blivit blind för dess skönhet, därmed hittar jag heller inga intressanta motiv och får i slutändan inga intressanta bilder.

I helgen var jag i Venedig och fotograferade första dagen. Det var soligt ute och nästan bara turister på gatorna. Det första jag upptäckte när jag vandrade längs de smala gångarna var arkitekturens forntida skönhet. De flesta byggnaderna är bevarade och saknar nylig restaurering. Tillsammans med alla små kanaler som separerar kvarter och provins är Venedig en unik stad att beskåda. Bland folkskarorna ser man tusentals charmiga butiker som säljer allt ifrån papier-machémasker och muranoglas till märkeskläder och klockor av guld, dyrare än en svensk personbil.

I skrivande stund sitter jag fastspänd på en Boeing 737 med destination Skavsta men redigerar någon bild och publicerar det här inlägget efter lite sömn.

Andra bloggar om: , , ,

5 Svar till “Mitt sätt att fota Venedig”


  • Åh, då hoppas jag på att få se fler bilder från Venedig snart :)

  • Shit va nice! Vore inte helt fel att se Venedig i tider som dessa, då man fått mer än nog av kylan o snön. Hoppas du hade det bra den korta tid du var där.

  • Fler bilder lär dyka upp så fort jag orkat ta tag i dem. Min prioritering är lite sne just nu.

  • vadå ditt sätt att fota venedig? varenda turist som har varit där har tagit exakt samma bild. är ditt sätt att fota på exakt som alla andra menar du?

  • Oscar, jag kan förstå att inlägget är lite förvirrande med tanke på rubriken. Nu i efterhand upptäckte jag det. Varför jag valde den rubriken var eftersom jag först tänkte lägga in en annan bild från Venedig, som jag inte tror många turister fotat, men i sista sekund ändrade jag till den bilden du kan se i inlägget utan att ändra rubriken.

Lämna en kommentar