Aug 28

Cross-processing: ett andra försök

Jag gav mig på ytterligare en bild i hopp om att finslipa detta, för mig, nya fenomen: cross-processing. En spännande teknik som jag lagt på nästan samtliga av mina bilder från flygreportaget – projektet vi ska redovisa på Berghs i övermorgon. Jag har inte riktigt gått fullt ut på alla bilder men mer om det senare när de dyker upp här på bloggen.

Det är fantastiskt roligt att se hur ens kunskaper i Photoshop har vuxit det senaste halvåret. Nu börjar mina bilder bli alltmer utskriftsvänliga men framförallt går arbetet mycket fortare och innehåller en högre kvalitet. Definitivt rätt riktning! På önskelistan står faktiskt en skrivare för att kunna kontrollera sina bilder direkt på arbetsplatsen (hemma) istället för att åka till skolan och skriva ut eller skicka in dem till Crimson. Ärligt talat tror jag inte att jag kommer införskaffa en skrivare den närmsta framtiden, först måste jag starta företaget.

Andra bloggar om: , ,

2 Svar till “Cross-processing: ett andra försök”


  • Tack för din kommentar, Konrad! Ah, nu fattar jag att du menade digitalt:). Nope, jag har inte medvetet cross-processat mina bilder. Jag blandar ett gäng filter från olika ställen (Alien Skin, Nik etc). Finns säkert inslag av cross process idem, som du säger, fast jag är mest ute efter en känsla, så jag har inte tänkt på det…

  • När du säger filter antar jag att du menar digitala sådana från Photoshop? Vilka använder du och hur gör du då :) ?

Lämna en kommentar