Dec 20

Var tog inspirationen vägen?

Pase-oktober-2009-051

De senaste dagarna har i princip varit totalt fotolösa. Jag har prioriterat annat framför fotografi, i ärlighetens namn eftersom jag varit så oengagerad. Det är som en sorts press som intalar mig att eftersom det är så vackert ute, ett perfekt väder när snötäcket ligger som ett hölje över jorden och solens strålar skapar ljusstarka reflektioner mot snön, så måste jag ta tillvara på ögonblicket och ge mig ut oavsett vad. Jag vill inte vara den som pressar mig själv, det är en uppdragsgivares ansvar där pengar står på spel. Inte när det är en hobby och det ska vara roligt att ta foton. Den vinterinspiration jag blivit berusad av än så länge är från Carlboms fotoblogg. Magnifika fotografier.

Av misstag har jag fått ett extra exemplar av fototidningen DigitalFoto nummer 13 2009. Jag tänkte vara generös och ge bort numret till en fotosugen själ. Samtidigt blir det ett sorts experiment för att se hur många aktiva läsare jag har som vågar svara. Jag är medveten om att jag varit oaktiv och verkligen inte skickat ett inlägg om dagen som jag tänkte göra till en början när jag skapade bloggen. Jag hoppas inte det skrämmer iväg Dig som läsare.

I brist på aktuella foton tänkte jag lägga upp en bild från ett eget litet ljusexperiment jag gjorde några månader sedan. Jag hoppas att min fotoinspiration snart hittar till sin rätt igen.

Andra bloggar om: , ,

4 Svar till “Var tog inspirationen vägen?”


 • Jag läser din bloggg och gillar den, men det vet du ju:)

 • Ja det där med inspiration, det är inte lätt :) Jag har rätt nyligen haft en rejäl fotosvacka men känner att jag sakta men säkert börjar ta mig ur den. Jag har tvivlat så på mig själv, tycker inte att jag har hittat motiv, att jag inte är så tekniskt kunnig som jag skulle önska, att jag för sent i livet började med foto(hmmmm nog för att jag är gammal ;) men inte sååå gammal kanske), har för dålig utrustning und so weiter, und so weiter :) Jag kunde helt enkelt inte se varför jag höll på med foto. Men så lät jag kameran vila, tänkte att jag fotar när jag vill och om det går flera dagar, veckor… tja, då får det vara så.

  Jag är helt säker på att din fotoinspiration kommer tillbaks! Du är DUKTIG! Om nu det spelar någon roll. För det var en sak som jag kom fram till: att jag ska fota för att ha kul, inte för att jag måste ta bilder som gör att jag känner mig duktig. Hmmm… gick det där svammlet att förstå :)

  Och apropå inspiration. Dina kommentarer hos mig inspirerar. Jag blir så glad över att du tar dig tid, tittar och funderar och sen förmedlar det du ser. Mycket uppskattat! Och visst fan är det svårt med blixt! Jag kände mig hyfsat nöjd ändå med bilderna men jag håller med dig, det blev kanske för mycket blixt. Sen jobbade jag en del med kontrasten efteråt, kanske det bidrog också till att det ser ljust och inklippt ut? Känner mig dock nöjd över att få ha tagit bilderna på mina gossar. De är verkligen inte sammarbetsvilliga. De är så trötta på sin mor som jagar dem med kamera hela tiden ;)

  Snygg bild på påsarna! Nu blir jag nyfiken på hur du har ljussatt. Tre ljuskällor bakifrån?

  Och du, jag gillar din blogg även fast du inte uppdaterar så ofta som du har tänkt. Den känns proffsig.

  Tillslut kan jag tillägga att jag är en ”fotosugen” själ som gärna skulle läsa en tidning :) Men jag gissar att jag är sent ute där.

  Sist men inte minst: GOD JUL Konrad!!! och ett GOTT NYTT ÅR!

 • Tack för de fina orden! Jag tycker absolut inte att du är för gammal. Jag vet inte ens hur gammal du är för den delen, men något jag lärt är att det aldrig är för sent! När jag pluggade på högskolan så hade vi studiekamrater som var över 50 år gamla… det må jag säga är vågat och en riktig inspirationskälla när vi ändå pratar om det ;) .

  Påsarna låter så roligt, det är egentligen singular; påsen. Det är en enda påse som jag haft min en enda blixt bakom och knäppt fjärrstyrt. Jag ändrade påsen till varje tagning och klippte sedan ihop de tre tagningarna i Photoshop. Skuggorna var lite knepiga att få till, de ser lätt orealistiska ut om de klipper varann.

  Tyvärr är du lite sent ute, ja. Jag lottade ut tidningen på mitt sista kurstillfälle :)

 • Aha, EN påse. I like photoshop :)

  //35-åringen :)

Lämna en kommentar