Okt 25

Att synas eller icke synas

Vad har bilder egentligen för värde om de inte syns? Om ingen ser mina fotografier har jag uppriktigt sagt inget att förmedla. Inget budskap nås fram, inga känslor kan väckas och än värre, allt är helt i onödan. Mitt mål är att mina bilder ska nå ut och att andra ska kunna ta del av dem, att visa vad jag åstadkommit och vara stolt över mitt arbete. Självklart är det himla roligt att plåta men ärligt talat vill jag också att bilderna ska synas.

Idag beställde jag äntligen, för första gången i mitt liv, utskrifter av mina fotografier från fotolabbet Crimson. Ibland när jag slutat arbetet och är tvungen att invänta mitt tåg hem, går jag förbi Pressbyrån och smygläser lite fototidningar. Jag minns att jag en gång läste en artikel om olika fotolabb på internet och att just Crimson var utmärkande. Därför beslutade jag idag att ge det ett försök och är spänd inför resultatet. Kommer mina bilder att vara likadana som de jag ser på min datorskärm? Hur pass blanka blir bilderna om jag inte beställer speciella matta pappersark? Vad ska jag använda för fotoramar? Alla dessa frågor har jag gått och funderat på i samband med utskrifterna och just därför beställde jag några testbilder för att se hur de olika inställningarna som fotolabbet erbjuder fungerar. Ett omdöme kommer så småningom när jag fått mina foton i hand, då får vi se om Crimson egentligen är så bra som det påstås.

Ett väldigt lockande alternativ är att införskaffa en fotoskrivare. Jag jobbar mycket med svartvita foton och tyvärr blir skrivarna avsevärt mycket dyrare om man ska köpa en med separata svartvita patroner. Lägga 8 000 kr på en skrivare känns inte särskilt aktuellt i dagsläget, men lockande!

Minns Du fotosessionen jag tog med Rebecca på Mariatorget för någon månad sedan? När jag rotade igenom arkivet mina bilder hittade jag en till bild som jag kom på att jag inte har publicerat. Det här blir troligtvis den sista bilden ur serien och jag tackar och bockar modellen i fråga för ett fint samarbete. Sörj ej då fler sessioner är på gång!

rebeccamariatorget03

Foto: Jag | Modell: Rebecca | Plats: Mariatorget

Andra bloggar om: , , , ,

5 Svar till “Att synas eller icke synas”


Lämna en kommentar