Aug 27

Cross-processing: ett första försök

Jag har länge velat lära mig cross-processing, en teknik som har sina rötter i den analoga framkallningen i mörkrummet. Du som ännu inte vet vad jag menar har med störst sannolikhet inte kommit ifrån att se bilder redigerade med denna teknik. Modebilder använder sig ofta utav cross-processing som präglar våra reklamskyltar och modeblaskor. Jag har också upptäckt att många fotobloggare använder sig utav denna metod, något som antagligen börjar bli en trend. Kan en redigeringsteknik vara mode? Är det inne med cross-processing under 2000-talet? Jag har mina misstankar.

Min fotoblogg är absolut inte död även om jag inte har publicerat något nytt på en dryg månad eller två. Låt oss säga att jag haft sommaruppehåll. När vädergudarna inte förbannat oss har jag främst befunnit mig i vattnet och på stranden, gärna en med volleybollplan. Utöver mina soliga eskapader har jag jobbat en hel del, främst med foto, och även finputsat egna arbeten som ska upp på bloggen, men mer om det senare.

I ett försök att inte vara en outsider har jag provat cross-processing på min allra första bild. Skapelsen ser Du ovan och ärligt talat vill jag medge att jag är rätt nöjd med den. Jag ska definitivt försöka ge mig in i den här moderna världen och finputsa mina penslar i hopp om att åstadkomma något bättre, och därefter bättre igen.

Andra bloggar om: , ,

3 Svar till “Cross-processing: ett första försök”


  • sv: tack! :) haha, ja det gör ja (:

    Grymt snygg bild! :)

  • först: Tack för din kommentar hos mig.
    sen: jag gillar ditt resonemang, du har nåt på spåren här. Självklart är det trender i att redigera och fotografering. Det finns trender i alla olika sammanhang. I varje sammanhang hittar du också regler som alla personer som är inbjudna i sammanhanget vet om. För oss som fotar och lägger upp våra alster på nätet, vet vi att visa god ton och länka tillbaka när det behövs osv. Det finns stilikoner inom varje sammanhang – många av dessa har inte tagit anspråk på att vara det, det bara blev så och de ska inte hållas ansvariga för något men det är stilbildande i alla fall. Oavsett om det är medvetet av dig att hänga på en trend eller inte så är bilden här ovan väldigt snyggt redigerad.

Lämna en kommentar