Feb 19

Den efterfrågade läxan

DSC_0035

Studierna på Berghs vägleder mig ut till en tryggare men framförallt roligare framtid. Varje gång en ny kurs introduceras inom mitt fotoprogram blir som barn på nytt. Glädjeämnen strömmar genom kroppen och jag känner eufori, det här är precis det jag vill lära mig. Jag tror ärligt talat inte utbildningen kunde bli bättre skräddarsydd än den är idag. Ord från en treveckorsstudent, men ack lika viktiga som någon annans.

I mitt förra inlägg skrev jag att jag eventuellt kommer publicera min läxa som bestod av att göra ett beskrivande självporträtt. Eftersom jag fått så trevligt tjat via kommentarer ska jag låta mig påverkas och lyssna. Jag vågar lägga upp min läxa, självporträtt som jag annars räds för. Med tjat och gnäll tror jag man ofta kan uppnå det man drömmer om. Nu tänker jag främst på arbetslivet men det kan i viss mån stämma in på privatlivet med. Vad jag ville visa i det här fotot är (förutom mig själv) pianot, halsbandet och kavajen. Pianot har länge varit en del av mitt liv liksom musiken. Jag har tagit pianolektioner i flera år och värdesätter all sorts musik som är något genomtänkt och musikalisk. Halsbandet är tänkt som symbol för surfkulturen, en kultur jag inspireras av och älskar när säsongen väl tillåter. Kavajen är som en sorts kontrast till som visar att jag har lätt att ta in nya intryck från alla möjliga håll och dömer väldigt sällan. Till skillnad från en mer casual och laid back miljö kan jag även anpassa mig till mer propra situationer.

Metaforerna är inte tydliga vid en första anblick men får man allting förklarat tror jag de flesta förstår vad jag menar. Det här är även något jag behöver jobba på, att kunna förmedla ett budskap i en bild utan att behöva förklara varenda bit och detalj. Den ska kunna prata för sig själv, ett berättande foto, men det är ju därför jag går den här utbildningen.

2 Svar till “Den efterfrågade läxan”


  • charmiga Konke i sitt esse!
    gillar att pianot inte är i en 90graders vinkel!

  • Kul att vi får veta bakgrunden till självporträttet. Det är ett mycket bra porträtt! Mycket snyggt med pianot i bakgrunden. Och ljuset är snyggt! Inte behöver du vara rädd för att vara med på bild, du ser bra ut.

    Kul också att du är så nöjd med utbildningen, den verkar vara en höjdare :)

    Ha det gott!

Lämna en kommentar