Nov 04

En bild under tiden

Min syster påpekade att den här bilden påminner om Greta Garbo och jovisst – när jag googlade på henne kan jag se några likheter. Uttrycket och tonen känns gammal. Ibland är det så fantastiskt roligt att arbeta i Photoshop när man endast redigerar ljuset och struntar i all annan konstgjord manipulation. Den här bilden är endast redigerad med ljustoner förutom några enstaka utslag på huden. När man sedan skriver ut bilden på papper i något större format och betraktar detaljerna så finns de verkligen där. Ingen softad eller utsmetad hud utan all struktur finns fortfarande kvar. Jag tycker det känns mer mänskligt på så sätt.

Andra bloggar om: , ,

5 Svar till “En bild under tiden”


 • Ja, jag får också helt klart Garbovibbar av den här bilden! Jag gillar ditt sätt att resonera kring utseende och bildbehandling. Själv så förfasas jag lite över dom oväntade rynkorna som jag hittar i mitt ansikte vid ofördelaktigt ljus. Men då tar jag och skyller just på det ofördelaktiga ljuset. :D

  Bilden på tjejen är mycket läcker, ditt jobb är såklart en av anledningarna till det men hon är ju bra cool med sitt hår och det snygga sminket. Men en liten detalj som jag fastnar vid… Hennes ögon känns lite simmiga, du vet som en gamlings ögon med starr. Nåja, det är kanske att ta i men jag saknar lite svärta och stuns i pupillen.
  Detta är en småsak men jag gillar att få kritik och respons och vet att även du gör det. Så därför vågar jag mig på denna åsikt :)

  Är du duktig med att få dina bilder på print?

 • Jag visade den här bilden för en av mina lärare igår och han sa samma sak om gråstarren i ögonen. Det är tydligen viktigt med mörka pupiller så man får en kontakt med personen, jag ska se till att redigera dem! Absolut uppskattar jag konstruktiv kritik, det är så mycket viktigare för mig än bara en kommentar som ”bra”. Det är även starkt av personen att våga uttrycka sin ärliga åsikt och det ska även du ha cred för.

  Hur menar du om jag är duktig på att få mina bilder på print? Jag har kunskap om hur man ska göra de klara för tryck, det vet jag. Vi har ju en A3+ skrivare i skolan som jag skriver ut mina arbeten på och då fixar jag mina bilder för det. Vad hade du på hjärtat?

 • Ah, det jag menade med ”duktig”(dumt ordval) är att jag undrar om du ser till att få dina foton på papper. Jag är extremt dålig på det. Här hemma ligger vi tre år efter i familjealbumet. Jag har knappt något uppe på väggarna, även fast det finns en del bilder att välja mellan. Men det är ju alldeles något speciellt med att få sina bilder på print. Gärna i en lite större dimension än vad man är van vid också. Det var det jag var nyfiken på :)

  Sen så inser jag att det finns en del att tänka på vid utskrift. Nu gör jag det aldrig hemma för vi har ingen skrivare och det blir så mkt billigare och bättre med ex Crimson. Snabbt går det också. Jag känner dock att det skulle vara najs med en kalibrerad skärm och jag borde kanske läsa på lite vad gäller färgrymder och så… Men det får bli sen.

 • Sv: Det var mitt på dagen faktiskt, kl 13.00 ;)

 • Brorsan är kanske inte så bra på att printa och hänga upp sina bilder hemma, men jag har faktiskt bett om att få en bild… på mig själv faktiskt. Egobild, jag vet, men är det en fin bild så är det:)

Lämna en kommentar