Okt 21

En riktig modellfotografering

Jag har suttit hemma och redigerat bilder, hela två stycken, hela denna dag. Jag börjar bli lite trött i skallen och det med all rätt. Nu när min utbildning börjar nå sitt slut har vi hundra olika uppgifter som ska presenteras vilket bidrar till en ökad stress och delvis sena nätter.

En av bilderna jag blev klar med idag kan Du se ovan. Äntligen känner jag mig färdig med den och är nöjd med slutresultatet. Vi får hoppas att jag håller kvar åsikten! Det var ett litet helvete att redigera det här fotot på grund av att modellen hade massa lösa hårstrån lite överallt som störde. Det allra tyngsta arbetet lades ner i att retuschera bort dessa millimeter små strån vid ögonen. Fruktansvärt. Nu är jag hur som helst färdig och kan luta mig tillbaka för en gångs skull.

Bilden är tagen under en workshop tillsammans med halva klassen och en lärare. Vi hyrde studio hos M2 Studios. En mäktig studio med hur mycket dyrbar utrustning som helst, vackert kök, trevlig personal och högt i tak som vi tycker om. Det kunde inte varit bättre med andra ord. Till vårt utnyttjande hade vi en ung modell från Mikas, MUA (makeup artist) och hårstylist, samt lite extra hjälp från personalen. Jag har aldrig tidigare jobbat med en så begåvad modell som Rebecca – tösen ovan. Hon rörde sig som en ängel som min lärare sa, gjorde precis det jag bad henne och det var som att hon gick på autopilot. Så enkelt och effektivt. Portfoliomaterial? Vänta tills nästa bild kommer, den kommer vara portfoliomaterial!

Andra bloggar om: , ,

2 Svar till “En riktig modellfotografering”


  • Wow. Så snyggt! Hon är vacker som en saga och du har gjort ett superjobb, både med fotande och redigering! Jag älskar färgtonen i bilden.

  • Tack, jag gillar den med trots att jag försöker vara försiktig med cross-processing. Jag tror att jag börjar använda mig mer av omättade bilder med svag färgåtergivning.

Lämna en kommentar