Nov 21

Ett första längre projekt

Ett tag sedan blev jag tillfrågad att fota bandet Maine. I dagsläget har jag haft två fotosessioner med dem och fler är planerade. När jag ställer upp flera individer åt gången för ett foto är risken stor att någon av personerna kommer bli mindre bra. Ju fler, ju svårare har jag upptäckt. Det är så mycket tanke bakom fotot som ska utföras men när det väl klickar och allting matchar är det värt mödan.

Det återstår en hel del redigering med mitt nuvarande material från de tidigare fotosessionerna. Problemet är bara att alla bandmedlemmar tycker olika och har en egen syn på vad som är snyggt och vilket foto de vill ha. Det underlättar ju inte precis mitt arbete men jag ser det som en utmaning. Det är ju ändå så jag utvecklas. Det som skrämmer mig lite är om jag ska redigera bilder åt bandet som jag egentligen inte är nöjd med och helst inte vill visa upp. Jag menar, ingen vill ju ha dålig publicitet. Om de verkligen insisterar att de vill ha en specifik bild som jag inte tycker om så skulle en möjlighet vara att ge den med villkoret att jag stannar anonym. Vi får se hur det blir med den saken. Hur skulle Du gjort om Du befann dig i min sits?

Maine-motorvag-november-2009_0074

Foto: Jag | Band: Maine | Plats: Barkarby

Andra bloggar om: , , ,

2 Svar till “Ett första längre projekt”


 • Om jag var du hade jag fortfarande velat att namnet stod där. All publicitet är bra publicitet ;) ne, det jag menar är att om kunden är nöjd så visar det att du är bra på att nå upp till kundens förväntningar och att du kan uppfylla deras önskemål. Sen att kunden och du har olika åsikter om slutprodukten är en annan fråga. Det kan finnas fler där ute som delar din kunds åsikt och tycker att ett visst foto är briljant. Var då inte anonym. Det är mitt tips iaf =)
  Har själv varit med om situationer där jag tycker bilden ser pest ut, men kunden var toknöjd och betalt fick jag. Bättre än så, han rekommenderade mig vidare och jag fick ett till jobb att göra.

 • Jag håller med Sofia men jag förstår precis vad du menar. Jag fotade ett bröllop i somras där de fick bilderna högupplösta på cd. De ville ha med ”allt”, alltså även sånt som inte var ”hel lyckat”. Jag gick med på det och de fick med bilder som jag tyckte kanske skulle vara ”kul” att ha för deras del men inga som jag såg som vägghängare eller för album. Jag kan ju säga att jag blev rätt förvånad när jag såg deras val till annons i tidningen. Absolut inget jag hade satt in. Men de var ju nöjda…. Men det är inte roligt att lämna ifrån sig något man känner att man inte riktigt står för.

  Skön känsla i bilden, gillar kompositionen!

  Kul att du får så mycket uppdrag!

  Jo, jag håller med dig ang den svarta tröjan(igen)har testat att ljusa upp den lite. Tycker att det blev bättre, dock lite brusigt kanske. Tja, du kan ju kika….

  Jag håller även med dig om ljuset på den andra tjejen.. skuggorna är lite hårda. Sen så var det ett guldparaply inblandat i det hela. Det gillade jag inte. Har dragit ner massor på det gula. Sen gillar jag inte det blåa på bakgrunden heller men jag ska inte klaga för det var kul att få testa på att fota med riktiga blixtar :)

Lämna en kommentar