Sep 06

(H)Emma hos sig

För någon dag sedan var jag hemma hos Emma och tog några bilder i ett av husets tomma rum. Jag hade med mig nästan hela min packning förutom laptopen eftersom jag innan inte riktigt visste vilka förhållanden jag hade att utgå ifrån. Min fotoarsenal är kanske inte lika imponerande som andra fotografers men den duger för mindre fotograferingar. I sådana här lägen önskar jag att jag haft en riktig studioblixt med tillhörande softbox och beauty dish, men man kan ju inte få allt. Måhända att det blir ett framtida inköp.

Rummet vi befann oss i var mörkt och var ganska litet med vita väggar. Fördelen med de vita väggarna var att ljuset kunde studsa och bilda mjukare skuggor. Fördelen med mörkret var att jag kunde ha kontroll över ljuset (från min blixt), nackdelen var att det var svårt att hitta fokus med min kameras autofokus och jag ville inte tända takbelysningen med risk att förvränga ljuset och vitbalansen. Vanliga studioblixtar har ju sina smidiga modelleringsljus men min lilla Nikon SB-800 har tyvärr ingen liknande funktion att simulera effekten. Jag fick helt enkelt utnyttja det jag hade till fullo. För att få ännu mjukare ljus på Emmas ena sida placerade jag en reflexskärm nära hennes vänstra sida. Efter några shots blev hon alltmer avslappnad och allt som allt tycker jag det blev en lyckad session. Kort men bra. Berätta gärna vad du tycker och tänker!

Andra bloggar om: , ,

3 Svar till “(H)Emma hos sig”


  • Vad fina bilderna blev på Julitka! Jag vill se alla bilder sen när jag kommer hem:) Och bilden på Emma är också jättefin, men vill man inte se hennes ögon? Eller iallafall en gnutta mer av dem.

    Hoppas allt är bra där hemma!
    Kram

  • Då får du påminna mig att visa bilderna när du kommer! Kul att du gillar dem! Ögonen ger en mer sensuell feeling i bilden, kanske hade mer slutna ögon varit tydligare, är det det du menar?

  • Ja men kanske lite mer åt något håll – antingen lite mer öppna eller lite mer stängda. Men jag vet inte. Pittitesser.

Lämna en kommentar